Declarația unică. Totul despre declaratia unica 2024.

Observație! Prin Ordonanța de Urgență nr. 115 din 15.12.2023 s-a introdus prevederea prin care la calcularea plafoanele de CAS și CASS se utilizează salariul minim pe economie de 3.000 lei pentru întreg anul 2023. Contribuabilii care au depus declaratia unica cu venitul estimat după data de 1 octombrie 2023, si au calculat plafoanele de contribuții la nivelul salariului minim de 3.300 lei trebuie sa depună declaratia rectificativă.

Formular declarația unică 2024

Vezi taxele si contribuțiile sociale datorate:

Atenție! pentru veniturile obținute în 2023 se aplică prevederile Codului fiscal din 2023. Modificările aduse codului fiscal in 2023 afectează veniturile obținute/estimate în cursul anului 2024.

Venituri declarate prin Declarația Unică

Persoanele fizice completează Declarația unică dacă au realizat venituri în 2023 și/sau estimează pentru 2024:

  • b. venituri din activități independente, venituri din contracte de activitate sportiva,
  • c. venituri din drepturi de proprietate intelectuala,
  • d. venituri din asocierea cu o persoana juridica,
  • e. venituri din cedarea folosintei bunurilor,
  • f. venituri din activitati agricole, silvicultura si piscicultura,
  • g. venituri din investitii, (dividende, tranzactii cu titluri, dobanzi, criptomonede, etc )
  • h. venituri din alte surse

În funcție de tipul venitului și de sistemul de impozitare aplicat, declarația se completează:

  • la capitolul 1, cu definitivarea venitului realizat în 2023;
  • la capitolul 2 din declarație se estimează venitul pentru 2024;

Atenție! NU se declară veniturile cu reținere la sursă: salarii, pensii obținute din România sau alte venituri pentru care s-au calculat impozite si contribuții sociale de catre platitorul de venit.

În cazul veniturilor cu reținere la sursă, plătitorii de venituri sunt obligați să informeze contribuabilii cu privire la nivelul contribuţiei de asigurări sociale reţinute la sursă. În cazul în care venitul realizat cumulat depășește plafonul de 12 sau 24 de salarii iar contribuția reținută a fost calculată la plafonul de 6 respectiv 12 salarii, contribuabilii sunt obligați să depună declarația unică, după încheierea anului fiscal, și să stabilească diferență de plată a contribuției.

Cu contapp ai controlul afacerii tale

Ce este nou în declarația unică 2024

Codul fiscal a fost a fot modificat in 2023 de mai mai multe ori:

  • Prin legea Legea 296/2023 din 27.10.2023 s-a introdus plata CASS la venitul net obtinut din activitati independente, fara cumularea cu celelalte venituri obtinute de persoanele fizice;
  • Tot prin legea 296/2023 CASS-ul datorat a devenit deductibil la calculul venitului impozabil, pentru veniturile din activitati independente si contracte de activitati sportive;
  • Prin Ordin ANAF din 08.12.2023 au eliminat CAEN 6202 si 6203 din lista de activitati impuse cu norma de venit;
  • Prin OUG 115/2023 s-a eliminat sistemul real de impozitare pentru veniturile din chirii si s-au reintrodus cheltuieli forfetare de 20%, la calculul impozitului pe venit.

Important! O clarificare care vine dupa aproape 6 ani de la introducerea declarației unice: activitățile care încep in cursul anului datoreaza CAS daca venitul estimat depășește plafonul de 12 salarii. Se elimina textul „recalculat corespunzător numărului de luni rămase până la sfârșitul anului fiscal” de la art 151, alineat 10.

Bonificații pentru plata obligațiilor fiscale 2023

Nu s-au anunțat bonificații pentru plata obligațiilor fiscale aferente veniturilor obținute în 2022. Legea bugetului de stat abia a fost publicată pentru consultare publică.

Contribuții sociale declarate prin declarația unică 2024

Prin declarația unică se stabilește și obligația de plată a contribuțiilor sociale datorate: CAS și CASS.

  • Pentru 2023 se datorează contribuții sociale dacă venitul net (sau brut) estimat depășește valoarea de 18.000 lei. Vezi aici taxe si cotributii datorate pentru 2023.
    • CASS se calculeaza la plafonul de 18.000/36.000/72.000 lei dacă venitul depășește aceste plafoane;
    • CAS se calculeaza la plafonul de 36.000/72.000 lei dacă venitul depășește aceste plafoane;.
  • Pentru 2024 se datoreaza contributii dupa cum urmeaza:
    • CAS se calculeaza la fel ca in 2023 daca venitul net depaseste plafonul de 39.600/79.200 lei;
    • CASS se calculeaza diferentiat, in functie de categorie de venit, astfel:
      • pentru veniturile de la litera b. (vezi mai sus), baza de calcul a CASS este venitul realizat dar nu mai mult de 60 de salarii. Prin urmare CASS datorat este intre 0 si 19.800 lei;
      • pentru veniturile de la litera c-h, baza de calcul a CASS se calculeaza la plafonul depasit de venitul net, anume 19.800/39.600/79.200 lei;
      • Vezi aici taxe si cotributii datorate pentru 2024.

Sectiuni noi in Declaratia unica 2024

La capitolul I s-a introdus doua sectiuni noi la rubrica de contributii sociale, prin care se declara venitul realizat in 2023 si se stabileste diferenta de plata.

La capitolul II s-au eliminat categoriile de impozitare a veniturilor din cedarea folosinteti bunurilor in sistem real si s-au introdus sectiuni pentru calcularea CASS diferentiat pentru cele doua categorii de venituri b si c-h.

Atenție! Conform Ordinului pentru aprobarea modelului declarației unice 2023 si 2024, dacă baza de calcul a CAS si CASS de la estimare (cap II declarația de venit estimat 2023) nu modifica dupa definitivare, atunci nu se mai declară contribuții de plată după încheierea anului fiscal (capitolul I din declarația 2024). Pe scurt, contributiile nu se declara de doua ori daca nu se modifica suma de plata.

In formularul din 2024 se completeaza sectiunea „I.6.Sumarul obligațiilor privind impozitul pe venitul realizat și contribuțiile sociale datorate, stabilite prin declarația curentă” cu contributiile retinute la sursa de catre platitorul de venit si se evidentiaza diferenta/restul de plata in contul CAS si/sau CASS, in plus sau in minus.

CASS opțional prin Declarația Unică 2024. Model completat.

Persoanele care se regăsesc în categoria de la punctul b) de mai sus, deci care NU obțin venituri și care NU sunt exceptate de la plata CASS, (cf art 154 din codul fiscal), se pot asigura la sănătate opțional, oricând în cursul anului, pentru o perioadă de 12 luni. Mai multe detalii aici.

Contribuția de sănătate opțională, CASS opțional 2024, se calculează la plafonul de 6 salarii minime pe economie:

  • 3.300 lei x 6 luni = 19.800 lei;
  • 19.800 lei x 10% = 1.980 lei contribuție de plată pentru declarația unică depusă în 2024 (termenul de plata este 25 mai 2025);

Model de completare a declarației unice 2024 cu CASS opțional. Completeza cu Nume, Prenume, CNP si adresa,. Valideaza, salveaza si depune formularul la ANAF pentru a fi asigurat de la data depunerii.

Atenție! În cele mai multe cazuri Declarația Unică nu poate fi vizualizată sau editată în programul cu care intri pe internet: Google Chrome, Mozilla Firefox sau Microsoft Edge și nici de pe telefon. Iți va apare o pagină albă cu textul „Please Wait…..”. Declaratia trebuie salvată pe calculatorul tău. Pentru salvarea declarației ai un buton în dreapta sus. După salvare deschide cu Adobe Reader.

Termen de depunere Declarația Unică 2024

  • Termenul de plată al obligațiilor fiscale aferente veniturilor realizate in 2023 este 27 mai 2024.
  • Termenul de plată al obligațiilor fiscale aferente veniturilor estimate pentru 2024 este 25 mai 2025.

Plata a obligațiilor din Declarația Unică 2024

Plata se poate realiza si pe ghiseul.ro sau OP onlie sau la ghiseul banci in contul unic IBAN de la domiciliul dvs fiscal – gasiti contul aici.

Completarea op-ului de plata (la ghiseu sau prin online banking – selectati sectiunea dedicata de plati la buget)

  • Beneficiar: Bugetul de stat
  • Cod fiscal: CNP-ul dvs
  • Suma de plata
  • Detalii plata: CAS/CASS/impozit 20xx
  • Numarul de evidenta al platii: necompletat sau un numar unic

Puteti plati obligatiile din orice sursa: contul/cardul PFA, contul/cardul personal sau al oricarei alte persoane.

Linkuri utile

Economist și antreprenor, absolvent ASE, Facultatea de ​Contabilitate și ​Informatică de ​Gestiune. Din 2010 sunt specializat în ​contabilitatea și fiscalitatea persoanelor care desfășoară activități independente (PFA, PFI, II, Profesii liberale) sau obțin venituri din alte surse (chirii, investiții etc). În 2012 am înființat site-ul Gestiunepfa.ro, una dintre sursele principale de informații pentru cei interesați, iar din 2021 am lansat aplicația ContApp - platformă online de management fiscal-contabil pentru PFA și Profesii Liberale.

Leave a comment

579 de comentarii

Buna! Am si eu o neclaritate si sper sa primesc putin ajutor aici:)…In urma cu cativa ani am deschis un PFA deoarece lucram ca agent pentru o institutie financiara nebancara, dar de cand am incheiat colaborarea cu acel IFN, in anul 2011, nu am mai avut niciun venit realizat in baza acelui PFA ( nu am radiat inca acest PFA) si as dori sa stiu daca in aceasta situatie ar trebui sa completez declaratia unica?
Multumesc mult!

Geo
-

31 iulie 2018 at 11:14

am eroarea asta. ce pot sa fac?

Fisierul incarcat de dumneavoastra, corespunzator declaratiei unice, are urmatoarele erori:

Eroare cautare XML/ZIP in PDF sau XML lipsa. Probabil fisierul PDF transmis este corupt sau nu are XML atasat

In acest caz trebuie sa corectati datele inscrise, sa validati din nou formularul, sa-l salvati si sa-l retransmiteti

adrian
-

31 iulie 2018 at 4:58

    Asigurați-vă ca aveti ultima versiune. Vf site-ul ANAF. Descărcați și deschideți declarația cu Adobe. Completați, validați și salvați. În ordinea aceasta. Apoi urcați din nou declarația folosind link-ul de pe ANAF. Ro.

    Constantin
    -

    31 iulie 2018 at 5:20

    Cel mai probabil nu s-a generat fisierul XML care se genereaza doar daca documentul este valid. Asa ca prima data validati documentul. Insa aveti grija sa nu semnati digital inainte pt ca nu o sa mai mearga validarea. https://static.anaf.ro/static/10/Anaf/Declaratii_R/AplicatiiDec/dec_unica.pdf

    Diana
    -

    30 ianuarie 2019 at 18:17

Am facut asa cum mi-ati recomandat si am debifat rectificativa pe prima pagina (era bifata in declaratia pentru care primeam eroare in recipisa). Am validat din nou formularul si l-am depus. Am primit urmatorul mesaj:

Index încarcare: 149193026 din 30.07.2018
Aþi depus o declaratie tip declaratie unica cu numarul de înregistrare INTERNT-149193026-2018 din
data de 30.07.2018 pentru perioada de raportare 12 2018 pentru CIF:
Nu exista erori de validare.

Sa inteleg ca este in regula acum? A fost inregistrata? Trebuie sa primesc vreo confirmare?

M-am inregistrat in iunie in baza formularului 070. Mi s-a eliberat certificatul de inregistrare fiscal la finele lunii iunie si dna de la ghiseu mi-a spus sa depun declaratia unica (online de preferat) pana pe 15 iulie. Alta declaratie nu am mai depus in afara de 070. Va rog sa ma lamuriti daca acum este in regula. Multumesc mult

Melania N.
-

30 iulie 2018 at 19:49

Am facut asa cum mi-ati recomandat si am debifat rectificativa pe prima pagina (era bifata in declaratia pentru care primeam eroare in recipisa). Am validat din nou formularul si l-am depus. Am primit urmatorul mesaj:

Index încarcare: 149193026 din 30.07.2018
Aþi depus o declaratie tip declaratie unica cu numarul de înregistrare INTERNT-149193026-2018 din
data de 30.07.2018 pentru perioada de raportare 12 2018 pentru CIF:
Nu exista erori de validare.

Sa inteleg ca este in regula acum? A fost inregistrata? Trebuie sa primesc vreo confirmare?

M-am inregistrat in iunie in baza formularului 070. Mi s-a eliberat certificatul de inregistrare fiscal la finele lunii iunie si dna de la ghiseu mi-a spus sa depun declaratia unica (online de preferat) pana pe 15 iulie. Alta declaratie nu am mai depus in afara de 070. Multumesc

Melania
-

30 iulie 2018 at 19:09

    Da, este bine. E totul în regula acum.

    Constantin
    -

    30 iulie 2018 at 19:48

      Multumesc mult de tot pentru ajutor. O seara buna.

      Melania N.
      -

      30 iulie 2018 at 19:50

Buna,
Am un PFA, norme de venit, cod caen 6202 IT, si sunt si angajat cu 8 ore. In februarie am depus inclusiv contractul de munca, adeverinte ca lucrez ca sa reduca 50% norma. Iar acum am fost la ANAF si a spus sa mai completez o declaratie unica , ca ce am facut nu mai e valabil. Am intrat pe contul meu de anaf, la sectiunea DECLARATII, completarea declaratii, insa surpriza, nu vad nicaieri formular de gen. Vad in schimb D200 din 2015, 2016, si D230.
Ce inseamna si asta? Nu a fost depus declaratiile anii astea? Si cum merg mai departe? Multumesc.

Sandor L.
-

30 iulie 2018 at 2:59

    Buna ziua! Fiind la norma de venit nu erati obligat sa depuneti 220 sau 200 in fiecare an. Dar trebuie sa depuneti declaratia unica in 2018. Salavati decalaratiile si recipisele de la depunerea lor in calc dvs.

    Constantin
    -

    30 iulie 2018 at 13:19

      Multumesc pentru raspuns. Intre timp am gasit aici declaratia unica, deci nu in contul meu de anaf.
      https://declunica.anaf.ro/
      Poate era greu sa conecteze cei de la IT sectiunea asta 🙂

      Fiind sunt de la o comuna, si norma e de 24800 stabilit pe 2018, si intre timp si angajat cu 8 ore pe zii, am declarat 12400.
      La sectiunea cu // 2.1.2.B.2.Norma ajustata potrivit Codului Fiscal // am introdus suma de 12400 , 50% reducere fiind angajat.
      Si a iesit Impozit anual estimat 1240 lei. Am salvat nr . inregistrare, recipisele. In contul meu am primit 2 mesaje legat de asta. Sper ca am terminat.

      Sandor L.
      -

      30 iulie 2018 at 18:27

Dupa validarea formularului, ce trebuie sa fac? am 2 optiuni..”deblocheaza” si „ataseaza arhiva”
De unde atasez arhiva asta, daca nu am avut intrebare de salvare?

doina
-

26 iulie 2018 at 20:58

    Buna ziua! Incarcati declaratia in SPV. Nu atasati nimic.

    Constantin
    -

    30 iulie 2018 at 13:38

buna ziua ! venitul meu anual pt inchirierea apartamentului e un pic peste 8000 de lei . trebuie sa platesc cass ? am incercat sa completez cu date si pt calculare cass si imi iese in jur de 1150 lei anual . mi se pare o aberatie si pt simplul fapt ca nu beneficiez de absolut nimic legat de sanatate , nici macar card de sanatate . precizez ca locuiesc in strainatate din ianuarie 2004 .multumesc

codruta ioana mitin
-

20 iulie 2018 at 19:24

    Buna ziua! Nu platiti CASS pentru venitul de 5400 lei. Doar impozit de 10%.

    Constantin
    -

    30 iulie 2018 at 13:57

Buna ziua! Ati rezolvat? Problema vine de la calulatorul dvs. Actualizati si deschideti declaratia cu Adobe Reader, nu din browser. Sa aveti drepturi de administrator pe calculator. Verificati si antivirusul.

Constantin
-

19 iulie 2018 at 10:50

Buna seara, ma puteti ajuta va rog cu detalli de cum sa validez pdf-ul? ma lovesc de erorile mentionate mai sus, nu gasesc erori in completare sau atentionari si nu imi pot da seama cum/ de ce nu se poate valida fisierul asadar este imposibil sa il depun. Merci anticipat. F

Fabiana
-

15 iulie 2018 at 22:52

    Buna ziua! Ati rezolvat? Problema vine de la calulatorul dvs. Actualizati si deschideti declaratia cu Adobe Reader, nu din browser. Sa aveti drepturi de administrator pe calculator. Verificati si antivirusul.

    Constantin
    -

    19 iulie 2018 at 10:53

Bună ziua,

A primit cineva pe mail informatii despre corectitudinea(nu validarea) depunerii?

Mulțumesc.

Petre
-

13 iulie 2018 at 19:27

    Buna ziua! Nu se trimit asemenea informatii pe email. Doar un expert poate verifica declaratia si documentele care stau la baza intocmirii ei. Sau inspectia fiscala – dar sper sa nu fie cazul.

    Constantin
    -

    19 iulie 2018 at 10:52

      Mulțumesc pentru răspuns.
      Fraza respectivă („Veti primi pe mail informatii despre corectitudinea depunerii”) se găsește pe pagina dedicată depunerii declarației unice (https://declunica.anaf.ro/my.policy) iar întrebarea reală este: cum știm dacă declarația este considerată „completată corect” de către cei de la ANAF?

      Mulțumesc din nou.

      Petre
      -

      20 iulie 2018 at 17:15

        Buna ziua! Se refera la recipisa, care confirma depunerea corecta a declaratiei sau ca aveti erori in delcaratie si trebuie depusa din nou.

        Constantin
        -

        30 iulie 2018 at 14:00

          Am depus declaratia unica si am primit urmatorul mesaj: Index încarcare: 149190596 din 30.07.2018
          Aþi depus o declaratie tip declaratie unica rectificativ(a) cu numarul de înregistrare INTERNT-
          149190596-2018 din data de 30.07.2018 pentru perioada de raportare 12 2018 pentru CIF:

          Au fost identificate urmatoarele ERORI:
          E: validari globale
          eroare regula: R_NO_INIT_DEC: Nu a fost depusa o declaratie initiala valida pentru aceeasi perioada.

          Nu am mai desfasurat activitate pana acum, fiind inregistrata abia din luna iunie 2018. Mi s-a spus, la eliberarea certificatului fiscal, ca trebuie sa depun doar declaratia unica. Nu inteleg de ce apare aceasta eraore daca pana in prezent nu am mai depus nicio alta declaratie.

          Melania
          -

          30 iulie 2018 at 18:15

          Bună ziua. Probabil pentru că ați bifat căsuța de rectificativa de pe prima pagină. Verificați vă rog.

          Constantin
          -

          30 iulie 2018 at 18:19

          Ma confrunt cu urmatoarea eroare la depunerea online a declaratiei unice:
          Index încarcare: 149190596 din 30.07.2018
          Aþi depus o declaratie tip declaratie unica rectificativ(a) cu numarul de înregistrare INTERNT-
          149190596-2018 din data de 30.07.2018 pentru perioada de raportare 12 2018 pentru CIF:

          Au fost identificate urmatoarele ERORI:
          E: validari globale
          eroare regula: R_NO_INIT_DEC: Nu a fost depusa o declaratie initiala valida pentru aceeasi perioada

          Sunt inregistrata la ANAF incepand cu iunie 2018, ca profesie liberala, asa ca nu am mai depus nicio alta declaratie initiala. Mi s-a spus ca trebuie sa depun doar declaratia unica. Este valabila declaratia depusa? Multumesc

          Melania
          -

          30 iulie 2018 at 18:21

          Buna seara. Si cand v-ati inregistrat nu ati depus declaratia unica, pe langa celelalte acte?

          Constantin
          -

          30 iulie 2018 at 18:46

exista vreun mod prin care putem verifica daca documentula fost trimis, inregistrat? fiindca in afara de validare nu exista altceva

Marilena Balint
-

12 iulie 2018 at 15:57

Buna ziua, conteaza cu ce denumire depui DU in cazul semnarii digitale si a depunerii pe portalul e-guvernare.ro? Multumesc

Flavia
-

11 iulie 2018 at 9:37

Buna seara!
Am depus Declaratia unica online dar am primit mesaj ca sunt erori.
„Au aparut urmatoarele erori:
Eroare cautare XML/ZIP in PDF sau XML lipsa”
Aveti idee despre ce fel de erori am ?

Iuliana
-

10 iulie 2018 at 17:22

    Si eu am primit acelasi mesaj. V-ati dumirit care a fos problema?
    Va multumesc.

    Veronica
    -

    11 iulie 2018 at 21:01

      Eu nu validasem Formularul.

      Iuliana
      -

      12 iulie 2018 at 5:38

CUM SE POATE VERIFICA DECLARATIA UNICA DACA ESTE VALIDA ORI NU

BODIU AURELIA
-

9 iulie 2018 at 9:32

    Buna ziua! Daca ati completat formularul electronic este valida daca nu apar erori la validare.

    Constantin
    -

    10 iulie 2018 at 14:33

Buna ziua,
Sunt pensionar, am un PFA profesii liberale in sistem real, individual.
In declarația 212, am estimat pentru anul 2018 că voi realiza:
Venituri…… 40000 lei
Cheltuieli….20000 lei
Veni net ……20000 lei
In acest caz, am doar obligația de plată a impozitului in sumă.2000 lei?
Vă mulțumesc.

Rodica Murzea
-

8 iulie 2018 at 18:00

Buna ziua

Va rog daca ma putreti ajuta cu un raspuns
Am profesie liberala, fara cod caen, am numai certificat de inregistrare fiscala la ANAF, ca atare nu am cum sa completez cod CAEN, insa nu se poate valida declaratia fara aceasta informatie completata.
Ce pot face ?

Multumesc

Dorina Petrescu
-

8 iulie 2018 at 17:56

    Buna ziua! Gasiti un cod CAEN apropriat cu activitatea dvs. Trebuie sa scrie in certificatul de inregistrare fiscala, activitatea.

    Constantin
    -

    10 iulie 2018 at 14:30

Bună ziua

Am 1,10489 puncte pentru pensia de bătrîneţe din ţară şi 107 euro pensie pt. anii lucraţi în Israel..Anul trecut m-am trezit cu o impunere de 16 % pentru pensia din Israel şi a trebuit să fac cărare la ANAF pînă mi-a fost anulată. Întrebare Anul acesta trebuie să depun declaratia unică să nu mă trezesc cu vreo amendă pentru nedepunerea ei ? Menţionez că am domiciliul stabil în Romania.

Englander Alexandru
-

7 iulie 2018 at 15:20

    Buna ziua! Nu ar trebui sa va taxeze pentru un asemenea venit, dar mai mergeti sa verificati la ANAF.

    Constantin
    -

    10 iulie 2018 at 14:18

Buna ziua.
Daca optin venituri sub plafonul de 22.800 si optez pt plata CASS, ce numar de luni trec? 6 sau 12? Am auzit pareri cum ca ar trebuie trecute 12, dar platit echivalentul a 6.
Multumesc anticipat.

Alina
-

1 iulie 2018 at 8:32

    Buna ziua! Alegeti 6 luni la rubrica respectiva dar sunteti asigurat 12 luni.

    Constantin
    -

    10 iulie 2018 at 13:17

Buna ziua,

Am urmatoarea speta :

Venituri in anul 2017 din asigurari 30.000 Ron , Taxele ce trebuie platite pentru anul 2017 arata astfel :

Impozit 30.000 * 16 % = 4.800
CAS 30.000 * 10,5% = 3.150
CASS 30.000 * 5,5% = 1.650

Pentru 2018 Sa presupunem un venit net de 20.000 ron (< 22.800)

Impozit 20.000 * 10% = 2.000
CASS 6 * 1900 * 10 % = 1.140
CAS = nu se plateste

Calculul pe care l-am expus mai sus, considerati ca este corect privind taxele ce trebuie achitate pentru anul 2017 + 2018 ?

Multumesc

Constantin
-

29 iunie 2018 at 21:31

    Buna ziua! Presupun ca sumele reprezinta venitul net. Pentru 2017 inainte de a calcul impozitul ANAF va scade CAS si CASS datorat din venitul net. La rezultat va aplica procentul de 16% impozit.
    Pentru 2018 calculul este corect: CAS nu se plateste si CASS nu este deductibil.

    Constantin
    -

    10 iulie 2018 at 13:15

Buna ziua,sunt un producator agricol si sunt inscris la o asociatie agricola am o suprafata de 150 mp de solar in care cultiv flori la ghiveci in atestatul de producator sunt trecut cu o productie de 2000 de ghivece iar intrebarea mea este daca trebuie sa depun la anaf vreun formular.

Stefan
-

29 iunie 2018 at 14:22