Norme de venit pentru activitati turistice in 2021

Norme de venit turistice 2021, pentru contribuabilii care realizează venituri din închirierea în scop turistic a camerelor situate în locuințe proprietate personala, având o capacitate de cazare cuprinsă între 1 și 5 camere inclusiv.

Vezi aici prevederile legale cu privire la impozitarea veniturilor din închirierea in scop turistic a camerelor din locuința personala.

În conformitate cu Ordinul ministrului antreprenorialului și turismului nr. 930/2022 nivelul normelor anuale de venit corespunzătoare unei camere de închiriat în scop turistic, în locuințe proprietate personală, pe categorii de localități, în funcție de amplasamentul locuinței se stabilește după cum urmează:

  1. În stațiunile turistice de interes național, cu excepția celor de pe litoralul Mării Negre, norma anuală de venit se stabilește la suma de 15 000 lei.
  2. În stațiunile turistice de interes local, cu excepția celor de pe litoralul Mării Negre, norma anuală de venit se stabilește la suma de 15 000 lei.
  3. În stațiunile balneare, climatice și balneoclimatice, cu excepția celor de pe litoralul Mării Negre, norma anuală de venit se stabilește la suma de 15 000 lei.
  4. În localități din Delta Dunării și de pe litoralul Mării Negre, pentru sezonul turistic estival definit în conformitate cu legislația în vigoare, respectiv perioada cuprinsă între 1 mai și 30 septembrie a fiecărui an, norma anuală de venit se stabilește la suma de 12 500 lei. Pentru extrasezon norma anuală de venit se stabilește la suma de 6 500 lei.
  5. În alte localități decât cele prevăzute la pct. 1-4, norma anuală de venit se stabilește la suma de 15 000 lei.

Comunicatul ANAF

Economist și antreprenor, absolvent ASE, Facultatea de ​Contabilitate și ​Informatică de ​Gestiune. Din 2010 sunt specializat în ​contabilitatea și fiscalitatea persoanelor care desfășoară activități independente (PFA, PFI, II, Profesii liberale) sau obțin venituri din alte surse (chirii, investiții etc). În 2012 am înființat site-ul Gestiunepfa.ro, una dintre sursele principale de informații pentru cei interesați, iar din 2021 am lansat aplicația ContApp - platformă online de management fiscal-contabil pentru PFA și Profesii Liberale.

Leave a comment

Un comentariu

Buna ziua .as vrea sa mi rasp daca pt închirierea in scop turistic al unui aparat pers fizica se plătește tva sau ce trebuie plătit concret multumesc frumos.

Berta
-

22 septembrie 2021 at 11:37