Norme de venit 2021

Norme de venit pentru 2021, publicate astazi 18 Ianuarie 2021!

Norme de venit 2021. Norma de venit poate fi corectata dupa mai multe criterii. Verifica la sfarsitul tabelului din judetul in care iti desfasori activitatea criteriile de corectie.

Pentru a stabili impozitul de plata catre bugetul de stat, se aplica procentul de impozit la valoarea normei de venit (sau la valoarea lor cumulata daca, desfasori mai multe activitati).

Pentru stabilirea obligatiei de a plati contributii sociale se raporteaza plafonul de 12 salarii minime pe economie la norma de venit ( sau la valoarea lor cumulata). Pentru 2021 plafonul este stabilit la valoarea de 27.600 lei. Mai multe detalii aici.

Daca obtineti o eroare dupa ce apasati pe judetul dvs inseamna ca ANAF nu a publicat inca normele pentru judetul respectiv.

Atentie!

  • Daca desfasurati mai multe activitati impuse cu norme de venit, acestea se cumuleaza pentru stabilirea impozitului si contributiilor sociale.
  • Daca una dintre activitatile desfasurate nu este in Nomenclatorul activitatilor care pot fi impuse cu norme de venit, se aplica sistemul real pentru toate activitatile desfasurate.
Inregistreaza automat in contabilitate e-actura de la furnizori

Economist și antreprenor, absolvent ASE, Facultatea de ​Contabilitate și ​Informatică de ​Gestiune. Din 2010 sunt specializat în ​contabilitatea și fiscalitatea persoanelor care desfășoară activități independente (PFA, PFI, II, Profesii liberale) sau obțin venituri din alte surse (chirii, investiții etc). În 2012 am înființat site-ul Gestiunepfa.ro, una dintre sursele principale de informații pentru cei interesați, iar din 2021 am lansat aplicația ContApp - platformă online de management fiscal-contabil pentru PFA și Profesii Liberale.

Leave a comment

4 comentarii

Stiam ca „În cazul fiecărei activități, norma trebuie să fie cel puțin la nivelul salariului minim brut în vigoare (2.300 de lei, actualmente), care se înmulțește cu 12.”

In cazul judetelor cu norma sub plafon (Buzau de exemplu pentru CAEN 8559 are 26780 lei) ce facem? Declaram asa? Sunt sanse sa avem surprize neplacute de la ANAF ?

Em
-

20 ianuarie 2021 at 11:23

Incredibil cate lene si indolenta din partea celor de la ANAF Bucuresti!
Nu sunt in stare sa publice un document PDF, care oricum a stat la baza acelui print si scan stramb, pe care l-au publicat.

Adminstratiile altor judete (cu oameni mai capabili) cum au reusit sa publice documentul PDF, in care poti cauta foarte simplu si eficient?!?

Shark
-

20 ianuarie 2021 at 7:43

Cel mai bun lucru este ca au scanat invers toate paginile la Bucuresti. Multumim, Anaf! Foarte explicita parere despre contribuabili.

Liviu
-

19 ianuarie 2021 at 8:22

Buna ziua!Pfa impozitat la norma de venit!Am primit ajutor de la AJPIS iar acum trebuie plătit impozitul.Este normal sa plătesc impozit întreg la normal de venit pentru tot anul 2020 dacă activitățile artistice s-au întrerupt?Mulțumesc.

Vali Tudorache
-

19 ianuarie 2021 at 7:56