Indemnizatia PFA si pentru alti profesionisti

1 Septembrie 2020. Un nou ajutor aprobat pentru profesionisti: 2.253 lei brut pe luna. Vezi detalii aici.

Cum se impoziteaza indemnizatia pentru profesionisti

Conform Ordonantei 226/2020, pentru indemnizatia incasata se datoreaza:

  • Contributie de asigurari sociale (pensie) – CAS – 25%;
  • Contributie de asigurari sociale de sanatate – CASS – 10%;
  • Impozit pe venit 10%, care se aplica la diferenta dintre indemnizatia incasat si contributiile sociale calculate;

Vezi in acest articol mai multe detalii, inclusiv o aplicatie de calcul rapid a impozitului pe indemnizatia PFA.

Informatii oficiale despre acordarea indemnizatiei in luna IUNIE

Pentru informatii oficiale legate de acordarea Indemnizatiei contacteaza Agentia de Plati din judetul tau. Intra pe aici.gov.ro selecteaza procedura si judetul tau, si in dreapta sus gaseti butonul CONTACTEAZA-NE – apasa si vei gasi numarul de telefon pentru informatii.

Actualizare 03 Iulie 2020

Actualizare 3 Iulie 2020. Cererea pentru indemnizatia pfa a fost actualizata cu activitatile afectate de starea de alerta care sunt eligibile pentru incasarea indemnizatiei si pe luna Iunie 2020. Cererea poate fi descarcata de pe site-ul aici.gov.ro.

Activitati restrictionate de starea de alerta pentru care se acorda indemnziatie in luna iunie.
Activitati restrictionate de starea de alerta pentru care se acorda indemnziatie in luna iunie.
Activitati restrictionate de starea de alerta pentru care se acorda indemnziatie in luna iunie.

Actualizare 02 Iunie 2020

Conform OUG 92/2020, indemnizatia de ajutor pentru profesionisti se acorda si dupa 31 MAI pentru activitatile care sunt in continuare afectate de masurile de restrictie. Indemnizatia se acorda pana la ridicarea acestor restrictii.

Daca activitatea s-a reluat in cursul lunii mai, atunci se depune cerere pentru perioada in care activitatea a fost intrerupta (exemplu: 1-15 mai sau 1-20 mai, etc). Data reluarii activitatii este data primului document intocmit in luna mai: comanda, cerere, factura, bon fiscal, contract, activare salariati, etc.

Art. 1. – (1) Acordarea indemnizațiilor prevăzute la art. XI și art. XV din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 30/2020 pentru modificarea și completarea unor acte normative, precum și pentru stabilirea unor măsuri în domeniul protecției sociale în contextul situației epidemiologice determinate de răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 59/2020, cu completările ulterioare, pentru toate domeniile de activitate în care se 6 mențin restricții în condițiile Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, se prelungește și după data de 31 mai 2020, până la ridicarea acestor restricții.”

Cum se obtine indemnizatia pentru luna Mai

Indemnizatia pfa si pentru alti profesionisti se acorda pentru toata luna Mai chiar daca starea de urgenta s-a incheiat la data de 14 Mai, daca activitatea nu a fost reluata.

Indemnizatia PFA, indemnizatia pentru profesionisti

Ordonanta de urgenta 53 din 21 Aprilie 2020 completeaza Ordonanta 30 (actualizata 21 aprilie 2020), in care s-a anuntat indemnizatia pentru profesionisti.

  • S-a prelungit termenul de depunere cererii pentru indemnziatia pfa pentru luna martie – cererea se mai poate depune pana cel tarziu marti 28 aprilie 2020.
  • De indemnizaţia prevăzută la alin. (1) beneficiază şi avocaţii a căror activitate este redusă ca urmare a efectelor coronavirusului SARS-CoV-2, pe perioada stării de urgenţă, dacă în luna pentru care solicită indemnizaţia au realizat încasări cu minimum 25% mai mici decât media lunară pe anul 2019, dar care nu depăşesc câştigul salarial mediu brut = 5.429 lei, (au termen de depunere 10 zile lucratoare de la data publicarii ordonantei 53 – 21 aprilie 2020);
  • Persoanele care beneficiază de un drept de pensie şi persoanele încadrate în grad de handicap pot beneficia de indemnizatie;
  • Pentru indemnizaţia prevăzută se datorează impozit pe venit, contribuţia de asigurări sociale şi contribuţia de asigurări sociale de sănătate. Acestea se declara si se platesc in 2021 prin declaratia unica;
  • Impozitul si contributiile reprezinta 41,5% din suma incasata.
  • Indemnizatia pfa nu se acorda societatilor comerciale;
  • sumele primite ca indemnizatie nu sunt supuse executării silite prin poprire pe durata acordării lor;

Persoanele indreptatite sa primesaca indemnizatie

Sunt eligibili pentru indemnizatie profesionistii „care întrerup activitatea ca urmare a efectelor coronavirusului SARS-CoV-2, pe perioada starii de urgenta”.

In categoria profesionistilor intra:

  • Activitatile independente – persoanele fizice care desfasoara o activitate economica si sunt organizate ca Profesie Liberala, Persoana Fizica Autorizata, Intreprindere Individuala sau membri a unei Intreprinderi Familiale;
  • Avocaţii a căror activitate este redusă ca urmare a efectelor coronavirusului SARS-CoV-2, pe perioada stării de urgenţă, dacă în luna pentru care solicită indemnizaţia au realizat încasări cu minimum 25% mai mici decât media lunară pe anul 2019, dar care nu depăşesc câştigul salarial mediu brut = 5.429 lei, (au termen de depunere 10 zile lucratoare de la data publicarii ordonantei 53 – 21 aprilie 2020);
  • Persoane care obtin venituri din contracte de activitati sportive;
  • Persoane care obtin venituri din drepturi de autor;
  • Personalul incadrat in munca la un angajator prin alta modalitate prevazuta de lege (exemplu conventii civile).

Cateva precizari

  1. Sunt indreptatiti sa incaseze indemnizatia profesionistii care au intrerupt activitatea din cauza starii de urgenta. Activitatea nu trebuie suspendata la Registrul Comertului sau prin Declaratia Unica;
  2. Este necesar sa aveti cont bancar deschis la bancile comerciale pe numele activitatii profesionale. Nu se accepta contul bancar personal.
  3. Persoanele care desfasoara o activitate economica ca profesionisiti si beneficiază si de un drept de pensie precum şi persoanele încadrate în grad de handicap pot beneficia de indemnizatie;
  4. Indemnizatia pentru profesionsiti nu se acorda societatilor comerciale sau altor grupuri de interese;
  5. Pentru cei care sunt salariati si cu activitatea de profesionist intrerupta – legea nu precizeaza clar daca puteti face cerere de indemnizatie. Trimiteti documentatia si agentia va decide daca aveti dreptul sau nu. In opinia mea salariati platiti de firmele private se incadreaza la indemnizatie, care este platita de stat. Nu vad un conflict aici.
  6. Pentru cei care sunt in somaj tehnic si cu activitatea de profesionist intrerupta Conform ordonantei de urgenta, nu sunt indreptatiti sa primeasca indemnizatie pfa: „Art. XV1 Pentru angajaţii încadraţi cu contract individual de muncă, angajatorul solicită indemnizaţia pe baza documentelor prevăzute la art. XII alin. (1). În cazul în care personalul este încadrat prin altă modalitate prevăzută de lege, acesta va beneficia de prevederile art. XV”.

Conform ordonantelor militare in vigoare pana la aceasta data, urmatoarele activitati au fost intrerupte din cauza situatiei de urgenta:

  • baruri, restaurante, cafenele, hoteluri;
  • cabinete medicale de stomatologie;
  • activitatile culturale, stiintifice, artistice, religioase, sportive, de divertisment sau jocuri de noroc, de tratament balnear si de îngrijire personala, realizate în spaţii închise;
  • desfasurarea oricărui eveniment care presupune participarea a peste 100 de persoane, in spatii deschise;
  • activitatile de comercializare cu amanuntul a produselor si serviciilor in centrele comerciale in care isi desfasoara activitatea mai multi operatori economici, cu exceptia vanzarii produselor alimentare, veterinare sau farmaceutice si a serviciilor de curatatorie;

Persoanele eligibile a incasa indemnizatie nu sunt limitate la lista de activitati de mai sus. Sunt eligibile toate activitatile care au intrerupt activitatea pe perioada starii urgenta.

Prin intreruperea activitatii intelegem ca nu s-au facut livrari de bunuri si nu s-au prestat servicii in perioada starii de urgenta.

Care este valoarea indemnizatiei

Valoarea indemnziatie pentru profesionisti este egala cu 75% din salariul mediu brut pe economie, stabilit prin legea bugetului de stat. Pentru 2020 salariul mediu brut este 5.429 lei iar indemnizatia pfa bruta este egala cu 4.072 lei pe luna.

Persoanele indreptatite sa primeasca indmenizatie primesc in conturi valoarea bruta a acesteia.

  • Pentru luna martie s-a incasat suma de 2102 lei, corespunzator perioadei maxime, de la declararea starii de urgenta, 16 martie si pana la sfarsitul lunii;
  • Pentru luna aprilie se va incasa 4072 lei, starea de urgenta fiind declarata pentru toata luna;
  • Pentru luna mai, daca nu se prelungeste starea de urgenta, se va calcula indemnizatie pentru perioada 1-15 mai 2020.

Cum se inregistreaza in contabilitate si in Declaratia Unica

Indemnizatia se inregistreaza in Registrul Jurnal de Incasari si Plati din 2020. Impozitul si contributiile sociale calculate vor fi declarate in formularul declaratiei unice din 2021.

Economist și antreprenor, absolvent ASE, Facultatea de ​Contabilitate și ​Informatică de ​Gestiune. Din 2010 sunt specializat în ​contabilitatea și fiscalitatea persoanelor care desfășoară activități independente (PFA, PFI, II, Profesii liberale) sau obțin venituri din alte surse (chirii, investiții etc). În 2012 am înființat site-ul Gestiunepfa.ro, una dintre sursele principale de informații pentru cei interesați, iar din 2021 am lansat aplicația ContApp - platformă online de management fiscal-contabil pentru PFA și Profesii Liberale.

Leave a comment

392 de comentarii

Salutare oameni faini, as avea si eu nevoie de o informatie daca se poate?

Un PFA cu norma de venit care beneficiaza de indemnizatia potrivit OUG nr. 30/2020 din Martie 2020, poate ocazional emite facturi pe acel cod caen (7420) pe care primeste indemnizatia? Ma refer la 2-3 facturi pe luna si cu sume destul de mici. Orice informatie ma ajuta foarte mult. Va multumesc!

LucianM.
-

26 martie 2021 at 7:04

    Buna ziua! Cf OUG 30/2020 activitatea trebuie sa fie intrerupta, deci nu puteti avea prestari de servicii si facturi emise. Puteti renunta la indemnizatia acordata prin OUG 30/2020 si sa cererti indemnizatia de 2.253 lei care va permite sa facturati.

    Constantin
    -

    1 aprilie 2021 at 7:52

      Multumesc mult pt. raspuns. Indemnizatia de 2.253 lei este oare OUG 132/2020 si se descarca tot de pe site-ul aici. gov?

      O zi frumoasa!
      LucianM.

      LucianM
      -

      1 aprilie 2021 at 8:04

        Da, detalii gasiti aici: https://contapp.ro/ajutor-pentru-profesionisti-2253-lei/

        Constantin
        -

        1 aprilie 2021 at 8:58

          Multumesc mult de tot!

          LucianM
          -

          1 aprilie 2021 at 9:43

          Bună ziua. Am sunat la Pitești sa întreb de ce nu mai vin banii șomaj tehnic la pfa pe luna februarie și a răspuns o doamna care ma făcut ca pe o albie de porci spunând ca m-am complăcut sa trăiesc din banii lor și am declarat 0 încasări și pentru asta mi sa anulat șomajul și ca nu ne mai saturam de pomeni și ca o sa d-au toți banii înapoi plus control și amenzi.mi-a mai spus ca am o contabila proasta ca trebuia sa ma imvete sa bag ceva încasări ca să arat ca nu se mai pot face bani. Menționez ca lucram ca taximetrist de noapte dar acum nu mai exista curse noaptea și sunt cu un picior în groapa ca trebuie sa ma operez pe cord deschis ptr anevrizm aortic toracic aorta dilatația pana la 5cm.Acum nu știu ce sa fac ca aveam de gând sa plătesc impozitul și toate cele pentru sumele încasate pe noiembrie și decembrie dar dacă îmi cere banii înapoi?va rog sa îmi spuneți cine ia decizia ptr șomaj tehnic cei din județul Argeș unde am sunat sau cei din București unde am depus dosarul?Chiar nu știu ce sa fac am crezut ca îmi cedează inima când a urlat doamna de la Pitești ca o sa d-au banii înapoi și o sa primesc amenzi.

          Badiu Adrian
          -

          1 aprilie 2021 at 11:16

Buna ziua
Beneficiez de indemnizatie pentru persoanele fizice care obtin exclusiv venituri din drepturi de autor.
Daca as vrea sa-mi infiintez acum PFA sau Intreprindere individuala cu cod caen Invatamant in domeniul cultural si caen Activitati de creatie si interpretare artistica, si momentan as incheia contract si as incasa doar pentru activitatile din invatamant, as mai putea beneficia in continuare de indemnizatia pt persoane fizice?
Multumesc

Florina
-

17 martie 2021 at 18:04

    Buna ziua! Nu avem o baza legala clara. In opinia mea nu ati mai putea beneficia de indemnizatie pentru ca desfasurati o activitate care genereaza venituri. Puneti o intrebare si la Agentia de plati.

    Constantin
    -

    1 aprilie 2021 at 8:05

    Bună ziua. Am sunat la Pitești sa întreb de ce nu îmi întra banii în cont ptr șomaj tehnic pfa taxi și mi-a răspuns o doamna care ma făcut praf ca nu ne mai saturam de pomeni și ca o sa d-au toți banii înapoi ca am declarat încasări 0 și ca o sa primesc controale și amenzi. Nu știu ce sa fac dacă trebuie sa mai plătesc contribuțiile sociale și impozitul la somajul tehnic pe care l-am încasat pe noiembrie și decembrie. Menționez ca lucram de noapte iar acum cu restricțiile nu se mai fac încasări și am teama de covid fiind bolnav de anevrizm aortic toracic, aorta dilatația de 5cm.operatie de urgenta pe cord deschis. Dar la ce se întâmpla în spitale mai bine m-am izolat tot așteptând sa dispară covidul. Nu știu ce sa fac?? Sa mai plătesc sau sa aștept sa primesc de la anaf dacă trebuie sa înapoiez banii?

    badiu adrian
    -

    6 aprilie 2021 at 9:20

Buna ziua, o informație va rog ,PFA deschis în luna august 2020 .BENEFICIEZ de ordonanță 132 ???Daca exista o lege specific cu vechime ,va rog numiți Legea si Articolul să pot studia îndeaproape condiția pusă. Mentionez : am fost respinsă de la aceasta indemnizație cu motivul PFA ul este nou deschis în acest an .MULTUMESC

Juncu Doinita
-

11 decembrie 2020 at 12:04

Bună ziua, va rog să mă informați daca la o Întreprindere Familială formată din două persoane, soț și soție, cuantumul indemnizației de sprijin acordat este cel pentru o singură persoană sau se alocă pentru 2 persoane, fiecare separat. Mulțumesc.

Mihaela
-

4 decembrie 2020 at 12:17

    Buna ziua.pentru octombrie a primit cineva banii ?

    Romina Ticula
    -

    9 decembrie 2020 at 10:07

      Nu

      Marian
      -

      9 decembrie 2020 at 11:46

        Aveți idee când o sa intre? Au o data anume? Este prima dacă cand aplic și nu știu cum este.

        Romina Ticula
        -

        9 decembrie 2020 at 11:57

Buna domnul Constantin, as avea o intrebare va rog ! Am primit indemnizatia inainte si dupa luna Iunie dar in luna IUNIE am incercat sa reiau activitatea, am avut un contract de prestari servicii, s-a efectuat si plata si NU am depus cerere de ajutor pentru luna IUNIE dar dupa aia si inainte de aia a fost 0 venit si in momentul de fata tot 0 venit este pentru ca s-a agravat situatie cu COVID in cazul asta poate sa mi se spuna ca am reluat activitatea chiar daca nu am cerut indemnizatie pentru luna respectiva doar pentru cele in care venitul a fost 0 … ? Practic am cerut ajutor doar in lunile cu venit 0 dar 1 luna am incercat sa reiau activitatea si nu a fost sustinuta in urmatoarele luni unde am aplicat pentru ajutorul de Covid . Credeti ca poate fi o problema in viitor ?

Stefanescu
-

9 noiembrie 2020 at 1:37

Buna ziua,

Referitor la eligibilitatea PFA pentru a primi indemnizatia pentru profesionisti: in lunile aprilie si mai 2020 nu am emis facturi si nu am avut incasari.
Am incheiat insa un contract de colaborare, de distributie echipamente,semnat in 30.04.2020, in baza caruia am emis prima factura in iulie 2020, cand am efectuat si prima distribuire de echipament.
Am incasat indemnizatia pentru profesionisti pe lunile aprilie si mai.
In opinia dvs, exista sanse sa mi se impute faptul ca nu eram in drept sa primesc aceasta indemnizatie pe aprilie deoarece am semnat acel contract in aprilie? E un contract cadru, nu impunea o anumita data la care sa efectuez serviciile.

Multumesc

Anca David
-

11 octombrie 2020 at 15:13

Bună ziua, în cazul în care încasările pe anul 2020 nu depășesc pragul de 12 salarii minime brute (incluzând indemnizația) suntem obligați la plata CAS/CASS pentru sumele aferente indemnizației? (am beneficiat 2 luni)

Tudor
-

29 septembrie 2020 at 12:29

Buna! Pe luna august a primit cineva indemnizația pentru PFA pe județul Vaslui?
Mulțumesc!

Madalina
-

23 septembrie 2020 at 9:37

Pe luna 06 / 2020 pe cod CAEN 5621 catering am primit indemnizatia pe PFA pe luna 07 / 2020 acelasi CAEN nu mi sa platit indemnizatia am sunat la Suceava si mi sa spus ca pot organiza evenimente cu sub 50 de persoane . Le zic luna trecuta pe acest CAEN mi sa dat indemnizatia acum cum ? Pai orice CAEN poate fi activ sub 50 de persoane . Isi bat joc nu vor sa plateasca am cerut lamuriri nici azi nu mi sa dat motivul refuzului in scris . NESIMTITI !

Riina Marian
-

27 august 2020 at 11:39

    Mie, in aceeadi situatie, mi-au spus sa ii dau in judecata si voi castiga!

    LUCIAN STANCIU
    -

    27 august 2020 at 12:14

      Astept data de 1.09.2020 sa pot reintroduce actele daca nu mi se va acorda indemnizatia voi face si eu intaintare in instanta .

      Riina Marian
      -

      30 august 2020 at 10:51

      Astept sa pot cere pe ambele luni indemnizatia . Sa nu fac doua inaintari in instanta . Mai astept raspunsul oficial pentru ca sunt obligati in 30 de zile sa-mi raspunda oficial .

      Riina Marian
      -

      30 august 2020 at 10:53

      Am pe mail confirmarea in data de 04.08.2020 ca mi se va face plata si nici azi nu am plata facuta .

      Riina Marian
      -

      30 august 2020 at 10:56

        După cat timp ti-au întrat banii ?

        Romina Ticula
        -

        10 decembrie 2020 at 11:57

      asa trebuie sa procedeze toti cei nedreptatiti

      la contestatii nu iti dau dreptate / adica o faci degeaba ca tot ca ei este

      audieri nu se fac ca e covid

      singura varianta de castig a unor drepturi care stau in interpretarea unor functionari limitati cu sfert de creier este in instanta

      Antonio Tomoniu
      -

      30 august 2020 at 11:27

      Pana la urma mi sa platit indemnizatia de somaj . A fost o greseala a lor .

      Riina Marian
      -

      13 septembrie 2020 at 19:13

Buna ziua. Pentru luna iunie mi s-a acordat indemnizatia pe cod CAEN 7990 – Alte activități de rezervare si asistență turistică. Am depus ptr iulie, am primit email cu cerere soluționată, va gi procesata in vederea efectuarii plății. Azi am sunat sa intreb cand se face plata. Mi-au spus ca nu voi primi pe luna iulie, pentru ca la sf lunii iunie, agenția națională a trimis o lista cu coduri CAEN acceptate la plată. Si al meu nu se află pe listă.

LUCIAN STANCIU
-

12 august 2020 at 6:46

    Buna ziua! Din pacate nu avem ce sa facem. Toate activitatile sunt afectate, mai mult sau mai putin. Doar cateva sunt intrerupte de starea de alerta, cele din lista.

    Constantin
    -

    17 august 2020 at 11:33

      Salut ! Este valabil si pentru srl -uri cu activitate evenimente desebite( nunți botezuri)?

      Ionita Dumitru
      -

      5 noiembrie 2020 at 21:21

Buna ziua. !

Am depus cererea pentru indemnizatie luna Iulie la AJPIS Brasov avand cod CAEN 7420 (Activitati fotografice), sunt videograf de eveniment si toate evenimentele de anul acesta mi s-au anulat sau mutat in teorie la anul. Pentru luna Iunie am primit indemnizatia insa pentru luna Iulie mi-a fost respinsa cererea. Ce s-a schimbat de la Iunie la Iulie ?

Multumesc.

Mihaiescu George
-

5 august 2020 at 15:46

Impreuna cu alt coleg cei de la AJPIS Gorj ne au taiat pe luna iunie Ajutorul de somaj tehnic PFA desi suntem autorizati prin certificatul constatator pe Cod CAEN 8559 Alte forme de invatamant n c a

motivul celor de la AJPIS Gorj a fost ca nu suntem autorizati la ei AJPIS ca sa sustinem cursuri de formare autorizata

Desi prin certificatul constatator Cod CAEN 8559 Alte forme de invatamant n c a putem realiza si alte forme de formare cum ar fi nonformala etc. E-learning …

In fapt asta s a si intamplat in cadrul mai multor proiecte unde aveam contracte de formare antreprenoriala nonformala proiectele sunt suspendate prin notificare oficiala precum si activitatea noastra

Este cumva un abuz al celor de la AJPIS Gorj ???

Antonio Tomoniu
-

24 iulie 2020 at 9:23

    Buna ziua,

    Stimate domn TOMONIU GHEORGHE ANTONIO,

    Avand in vedere documentatia transmisa de dumneavoastra si inregistrata la nr.3014/03.07.2020 in vederea acordarii indemnizatiei de sprijin aferente lunii iunie va comunicam ca solicitarea dumneavoastra nu poate fi solutionata in mod favorabil deoarece in conformitate cu prevederile H.G. nr. 394/2020 si H.G. nr. 476/2020 de aceasta indemnizatie beneficiaza strict doar persoanele a căror activitate desfasurata s-a mentinut intrerupta si s-a inscris in domeniul/domeniile cu restrictii de activitate conform tabelului-anexa la declaratia pe propria raspundere.

    Agentia Judeteana pentru Plati si Inspectie Sociala Gorj

    Antonio Tomoniu
    -

    27 iulie 2020 at 13:25

Buna ziua,

Am depus cererea de indemnizatie aferenta lunii iunie pt PFA trecand codurile caen 7490 si 9001. Mi-au comunicat ca se ia in calcul codul caen principal de pe certificatul de inmatriculare, acesta fiind in cazul meu 7490 (Alte activitati profesionale, stiintifice si tehnice) iar acesta nu se incadreaza in domeniul restrictionat. Am profesia de impresar si sunt inscris cu PFA ul in registrul artelor spectacolelor si cu asta ma ocup (evenimente, festivaluri)
Acest cod include o mare varietate de activitati de servicii printre care:
-activitati desfasurate de agenti si agentii, în numele unor indivizi, implicând de obicei obtinerea de angajamente în filme, productii teatrale sau alte spectacole de divertisment sau atractii sportive si plasarea de carti, piese de teatru, lucrari de arta, fotografii etc. la edituri, producatori etc.

Am interpretat eu gresit incadrarea?

Multumesc!

Ferencz
-

16 iulie 2020 at 9:27

    Buna ziua! Conteaza codul CAEN principal, pentru ca se presupune ca obtineti majoritatea veniturilor din aceasta activitate.

    Constantin
    -

    3 august 2020 at 13:18

Am fost sunat azi de AJPIS Hunedoara in legătură cu cererea ptr luna iunie. Codul meu CAEN este 7990, adica servicii de rezervari de bilete la evenimente, rezervări bilete de transport, rezervari la restaurante s.a. Mi s-a spus ca nu ma voi califica, pentru ca la evenimente sub 500 pot face rezervari, la terase pot, chiar daca restaurantele sunt inchise. Bilete de avion pot rezerva pentru tarile unde nu sunt restricții. Le-am replicat ca in acest caz, lista activitatilor restrictionate nu are nicio valoare. Au inceput sa dea din colt in colț si au zis ca trimit cererea la minister, sa se pronunte ei! Apoi ai zis ca ar trebui o declaratie ca nu obtin venituri de pe PFA! Pai declarația depusa spune ca activitatea e întreruptă!

LUCIAN STANCIU
-

8 iulie 2020 at 9:43

Buna ziua,
Daca sunt PFI si am intrerupt activitatea din luna martie, dar oficialitatile refuza sa imi plateasca indemnizatia pe motiv ca nu am cont bancar deschis ca persoana juridica – ceea ce nu pot deschide eu fiind persoana FIZICA autorizata – unde ma pot adresa ca sa imi obtin drepturile?
Multumesc!

Tradi
-

6 iulie 2020 at 12:28

    Eu am putut face card bancar pe Pfa pt firma, și mi-au întrat banii!

    Fizesan
    -

    6 iulie 2020 at 15:37

Buna ziua Mai pot sa i-au șomaj tehnic pfa taxi pe luna iunie?Am facut taxi de noapte tot timpul iar acum nu mai exista clienti de noapte si nu mai fac nimic.S incerî am teama de covit sunt din campulung arges si avem î doua spitale pline cu bolnavi de covit.A m incercatîsă depun actele și mi le-au respins.multumesc frumos

Badiu Adrian
-

6 iulie 2020 at 6:40

    Sunt multe persoane care au depus și au primit și confirmarea ca urmează plata. Nu au bifat nici o căsuța și au semnat.

    Ciulica
    -

    10 iulie 2020 at 8:26

      Pentru pfa taxi

      Ciulica
      -

      10 iulie 2020 at 8:27

Buna ziua! Pe luna iunie cabinetele individuale de psihologie care nu au activitate nu mai pot lua indemnizatie? Din cate vad activitatea unui cabinet de psiholog nu prea s-ar incadreaza la niciuna din categoriile restrictionate.

Adina Ploesteanu
-

4 iulie 2020 at 6:14

buna ,as dori un nr.de telefon sa vad dece nu au intrat bani,sunt din jud.Cluj

MARIA
-

3 iulie 2020 at 10:59

Salutare! Se acorda indemnizatia si pe luna iulie? Just asking.

robertszolga
-

2 iulie 2020 at 6:48

Buna ziua,

Am incercat sa depun pentru luna iunie si am observat ca nu exista grila de selectare pentru perioada 1-30 iunie. Ca si Formator si Ghid Turistic pot depune in continuare dar, cum se poate face asta daca la perioada exista doar luna mai in formularul de pe aici.gov.ro?

Ionut C
-

1 iulie 2020 at 12:59

    Buna seara,
    Si eu am incercat sa depun pentru luna iunie,aceeasi problema am intampinat si eu. Poate cineva sa ne lamureasca? O sa apara un formular nou in care apare si luna iunie?

    Robert
    -

    1 iulie 2020 at 19:41

    Buna seara ati aflat ceva pt taxi sr mai drpun acte pt luna iunie?

    Catanescudana
    -

    1 iulie 2020 at 21:18

    Ati aflat de ce nu putem depune documentele pt luna iunie

    Catanescudana
    -

    1 iulie 2020 at 21:21

    S-a introdus o noua anexa la cererea pentru indemnizatie care a aparut in Monitorul Oficial doar in data de 01.07, probabil doar azi sau maine se va actualiza si pe aici.gov.ro.La anexa tabel va trebui sa vedeti daca va incadrati in domeniile de activitate restrictionata.

    Gabi Gale
    -

    2 iulie 2020 at 7:05