Termen limita – declaratia 200

taxe si impozite pfa26 Mai 2014 este termenul limita de depunere a declaratiei 200, privind veniturile realizate in 2013.  

Declarația se depune de către persoanele fizice care realizează, în mod individual sau  într‐o  formă de asociere,  venituri  în bani şi/sau în natură din România, provenind din:

1. Activitati independente:
–    venituri comerciale
–    venituri din profesii libere
–    venituri din drepturi de proprietate intelectuala

2. Cedarea folosintei bunurilor;   

3. Activitati agricole pentru care venitul net se stabileste in sistem real:

– contribuabilii care au realizat venituri din activitati agricole in sistem real incepand cu 1 ianuarie 2013 si pentru care, incepand cu data de 1 februarie 2013, se impun pe baza normelor de venit, declara distinct, in formular, venitul net anual realizat intre 1 ianuarie 2013 si  1 februarie 2013.

‐ venituri din  cultivarea  şi valorificarea florilor, legumelor  şi zarzavaturilor, în sere  şi solarii  special  destinate  acestor  scopuri  şi/sau  în sistem irigat;

‐ venituri din cultivarea şi valorificarea arbuştilor, plantelor decorative şi ciupercilor;

‐ venituri din exploatarea pepinierelor viticole şi pomicole şi altele asemenea.

4. Silvicultura si piscicultura;

5. Transferul titlurilor de valoare, altele decat partile sociale si valorile mobiliare in cazul societatilor inchise;

6. Operatiuni de vanzare-cumparare de valuta la termen, pe baza de contract, precum si orice alte operatiuni de acest gen.

Contribuabili care sunt impozitati la norma de venit nu depun declaratia 200.

Mai multe detalii aici.

Economist și antreprenor, absolvent ASE, Facultatea de ​Contabilitate și ​Informatică de ​Gestiune. Din 2010 sunt specializat în ​contabilitatea și fiscalitatea persoanelor care desfășoară activități independente (PFA, PFI, II, Profesii liberale) sau obțin venituri din alte surse (chirii, investiții etc). În 2012 am înființat site-ul Gestiunepfa.ro, una dintre sursele principale de informații pentru cei interesați, iar din 2021 am lansat aplicația ContApp - platformă online de management fiscal-contabil pentru PFA și Profesii Liberale.

Leave a comment