PFA – Șnuruirea registrelor

Important! Aceste informatii nu mai sunt de actualiatate.

SAMSUNGÎn termen de 15 zile de la eliberarea certificatului de la Registrul Comerțului este obligatorie și înregistrarea PFA la Administrația Financiară.

Înainte de a ajunge la administrație cumpără de la librărie Registrul de Încasări și Plăți și Registrul Inventar.   Acestea trebuie numerotate, sigilate, ștampilate și semnate de către titularul PFA/II/IF după care trebuie parafate de către administrația financiară.

1. Numerotează fiecare pagină, în colțul din dreapta sus, în ordine crescătoare,

SAMSUNG

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2. Perforează în două puncte cotorul fiecărui jurnal (chiar și prin coperți), introdu un șnur sau o sfoară pe care o legi peste coperta din spate.

SAMSUNGSAMSUNG

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3. Lipește o bucată de hârtie dreptunghiulară peste nodul făcut; asta se cheamă ca l-ai sigilat.

SAMSUNG

SAMSUNG

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4. Acum semnează și ștampilează atât hârtia lipită cât și coperta (jumătate de ștampila/semnătură pe hârtia lipită, cealaltă jumătate pe coperta registrului).

SAMSUNG

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

5. Procedează la fel și cu Registrul Inventar, apoi mergi la administrație pentru parafare.

SAMSUNG

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Inregistreaza automat in contabilitate e-actura de la furnizori

Economist și antreprenor, absolvent ASE, Facultatea de ​Contabilitate și ​Informatică de ​Gestiune. Din 2010 sunt specializat în ​contabilitatea și fiscalitatea persoanelor care desfășoară activități independente (PFA, PFI, II, Profesii liberale) sau obțin venituri din alte surse (chirii, investiții etc). În 2012 am înființat site-ul Gestiunepfa.ro, una dintre sursele principale de informații pentru cei interesați, iar din 2021 am lansat aplicația ContApp - platformă online de management fiscal-contabil pentru PFA și Profesii Liberale.

Leave a comment

2 comentarii

Desi am ajuns cam tarziu pe aceasta pagina, primiti multumiri pentru ceea ce scrieti si urarea de ” Un Craciun fericit ” si ” Un an nou cu toate dupa pofta inimii ” – La multi ani !

Ionita Gh.
-

25 decembrie 2014 at 11:23

    multumesc si de asemenea La multi ani mai buni si mai frumosi!

    Constantin
    -

    13 ianuarie 2015 at 21:10