Norme de venit turistice 2023

Norme de venit turistice 2023, pentru contribuabilii care realizează venituri din închirierea în scop turistic a camerelor situate în locuințe proprietate personală, având o capacitate de cazare cuprinsă între 1 și 5 camere inclusiv.

Veniturile obținute în 2023 din închirierea în scop turistic a camerelor din locuința personală, se declară după încheierea anului fiscal, în declarația unică din 2024.

Vezi aici prevederile legale cu privire la impozitarea veniturilor din închirierea în scop turistic a camerelor din locuința personală.

Nr crtCategorii de localităţiNorme de venit turistice 2023
1
Stațiunile turistice de interes național, cu excepția celor de pe litoralul Mării Negre13 500 lei/cameră
2Stațiunile turistice de interes local, cu excepția celor de pe litoralul Mării Negre8 500 lei/cameră
3Stațiunile balneare, climatice şi balneoclimatice, cu excepția celor de pe litoralul Mării Negre19 000 lei/cameră
4Localitățile din Delta Dunării şi de pe litoralul Mării NegrePentru sezonul turistic estival* – 19 000 lei/cameră perioada cuprinsă între 1 mai şi 30 septembrie a fiecărui an, în conformitate cu legislația în vigoare.
Pentru extrasezon – 6 500 lei/cameră
5Alte localități decât cele prevăzute la pct. 1-411 000 lei/cameră
ContApp trimite automat e-facturi

Economist și antreprenor, absolvent ASE, Facultatea de ​Contabilitate și ​Informatică de ​Gestiune. Din 2010 sunt specializat în ​contabilitatea și fiscalitatea persoanelor care desfășoară activități independente (PFA, PFI, II, Profesii liberale) sau obțin venituri din alte surse (chirii, investiții etc). În 2012 am înființat site-ul Gestiunepfa.ro, una dintre sursele principale de informații pentru cei interesați, iar din 2021 am lansat aplicația ContApp - platformă online de management fiscal-contabil pentru PFA și Profesii Liberale.

Leave a comment