Norme de venit pentru activități turistice în 2022

Norme de venit pentru activități turistice în 2022

Norme de venit turistice 2022, pentru contribuabilii care realizează venituri din închirierea în scop turistic a camerelor situate în locuințe proprietate personala, având o capacitate de cazare cuprinsa între 1 și 5 camere inclusiv.

Vezi aici prevederile legale cu privire la impozitarea veniturilor din închirierea in scop turistic a camerelor din locuința personala.

În conformitate cu Ordinul ministrului antreprenorialului și turismului nr. 930/2022 nivelul normelor anuale de venit corespunzătoare unei camere de închiriat în scop turistic, în locuințe proprietate personală, pe categorii de localități, în funcție de amplasamentul locuinței se stabilește după cum urmează:

  1. În stațiunile turistice de interes național, cu excepția celor de pe litoralul Mării Negre, norma anuală de venit se stabilește la suma de 13 500 lei.
  2. În stațiunile turistice de interes local, cu excepția celor de pe litoralul Mării Negre, norma anuală de venit se stabilește la suma de 8 500 lei.
  3. În staţiunile balneare, climatice și balneoclimatice, cu excepţia celor de pe litoralul Mării Negre, norma anuală de venit se stabilește la suma de 19 000 lei.
  4. În localități din Delta Dunării și de pe litoralul Mării Negre, pentru sezonul turistic estival definit în conformitate cu legislația în vigoare, respectiv perioada cuprinsă între 1 mai și 30 septembrie a fiecărui an, norma anuală de venit se stabilește la suma de 19 000 lei. Pentru extrasezon norma anuală de venit se stabilește la suma de 6 500 lei.
  5. În alte localități decât cele prevăzute la pct. 1-4, norma anuală de venit se stabilește la suma de 11 000 lei.

Comunicatul ANAF.

Leave a comment