Cum se descarca duplicat declaratie unica si recipisa din SPV

Anumite institutii publice, si in special Casa Nationala de Asigurari de Sanatate solicita duplicatul declaratiei unice si a recipisei pentru a verifica daca titularul activitatii desfasoara o activitate esconomica si, daca desfasoara, sa dovedeasca daca plateste asigurare de sanatate.

Pentru descarcarea duplicat declaratia unica intra in SPV de aici:

I. Duplicat Declaratia Unica

Acces SPV duplicat declaratia unica

Dupa ce intram in SPV, selectam sectiunea Solicitari si apoi Informatii

Dupa ce apasam butonul „Trimite” mergem la sectiunea mesaje si descarcam duplicatul declaratiei unice pentru anul solicitat, 2020 in exemplul nostru.

II. Obtinere duplicat recipisa declaratia unica

Pentru descarcarea recipisiei avem nevoie de indexul de incarcare a declaratiei pe care il gasim in declaratia descarcata mai sus:

Index declaratia unica

Copiem indexul si mergem in sectiune Solicitari, Informatii si completam ca in fotografia de mai jos:

Dupa ce apasam butonul „Trimite” mergem la sectiunea mesaje si descarcam recipisa in format PDF

Economist și antreprenor, absolvent ASE, Facultatea de ​Contabilitate și ​Informatică de ​Gestiune. Din 2010 sunt specializat în ​contabilitatea și fiscalitatea persoanelor care desfășoară activități independente (PFA, PFI, II, Profesii liberale) sau obțin venituri din alte surse (chirii, investiții etc). În 2012 am înființat site-ul Gestiunepfa.ro, una dintre sursele principale de informații pentru cei interesați, iar din 2021 am lansat aplicația ContApp - platformă online de management fiscal-contabil pentru PFA și Profesii Liberale.

Leave a comment

7 comentarii

Buna ziua,
Vorbea lumea prin sat cu ceva timp in urma, ca nu va mai fi nevoie sa alerge contribuabilul cu dovezi de colo-colo. Fiind vorba despre informatii publice, toate institutiile statului si le vor lua una de la alta.

Dinu
-

25 martie 2022 at 10:58

Declaratie de venit depusa in data de 12.01.2022 si nici azi 19.03.2022 nu au fost actualizate datele din sistemul anaf. Incer sa descarc duplicatul si imi spune ca „Pentru tipul si perioada solicitata nu exista un raport disponibil”. Declaratia apare ca si incarcata corect, am primit recipisa cum ca ar fi valida. La ghiseu mi se spune ca au probleme cu sistemul electronic si ca nici ei ca functionari nu pot sa vada declaratiile. Doresc sa platesc taxele prin ghiseul.ro pentru venitul realizat pe 2021 insa nici acum nu apare suma actualizata de plata cf declaratiei depuse pe 12.01.2022. Mai intampina cineva problema asta referitor la declaratia depusa pentru venitul real realizat din 2021? Va multumesc!

Cristi
-

19 martie 2022 at 6:34

    Salut!
    Si eu am am aceeasi problema, Nu o pot descarca, imi spune ca nu exista raport disponibil.
    Am trimis o cerere pe formularul lor de contact, din SPV si am primit de la ei pe email o copie dupa declaratie.
    Ataseaza la cerere un printscreen cu mesajul pe care il primiesti in SPV pentru o rezolvare mai rapida.
    Eu am pus in printscreen poza dupa confirmarea depunerii fara erori, copie dupa recipisa si copie dupa mesajul primit in SPV.
    In doua zile am primit raspuns.

    Florian Georgescu
    -

    20 martie 2022 at 19:05

    si la mine aceeasi situatie (nu apare nimic pe Ghiseul.ro, pe raportul Obligatii de plata din SPV nu apare ce am declarat acum, cand cer duplicat declaratie primesc acelasi mesaj primit de tine).. eu am depus mai recent insa (final de Martie), m-am gandit ca lucreaza ei ceva mai greu.. ceva ceva s-a intamplat totusi pe undeva prin sistem, pt ca apar ca asigurat la sanatate ca urmare a depunderii declaratiei.. intr-un final probabil ca ma voi duce la ANAF la ghiseu sa achit

    Daniel
    -

    8 aprilie 2022 at 14:32

    Buna ziua! De ce va grabiti sa platiti.. ziua scadentei este 25 mai.. platiti cu o saptamana inainte.

    Constantin
    -

    9 aprilie 2022 at 7:09

      Pentru ca sunt cofinantari publice, pentru care bilantul trebuie sa fie depus cu mult inainte de 25 mai,

      Cornelia Pufulescu
      -

      21 iunie 2022 at 17:47