Buna ziua,
Recent am infiintat un PFA pentru mici chestii pe care le fac handamde si le vand exclusiv online, prin intermediul retelelor sociale.
Doresc sa imi tin contabilitatea in regim propriu deoarece nu sunt justificate cheltuielile lunare cu un contabil (momentan) am o mica nelamurire legata de cumparator cand achiztioneaza ceva de la mine si anume:
-eu emit factura cu nr 001 clientului->clientul face transferul bancar , toate bune.
-eu emit factura cu nr 001 - clientul se razgandeste zice ca nu mai doreste, eu ce fac sterg factura? se poate anula? se face alta cu minus ? ati putea detalia?
legat de detaiile platii pe care le face clientul catre mine, contabilul care m-a ajutat la infintarea pfa-ului mi-a spus ca ar trebui ca clientul sa treaca la detaliile de plata numarul facturii pe care o emit eu (ex 001) dar sunt multi care nu vor face asta, sau poate omit si fac deja transferul fara a mentiona numarul de factura la detaliile de plata.... este corect sa fie fara numarul facturii emise de catre mine la detalii de plata facute de catre client din aplicatia sa bancara? pot eu asoica manual in contapp tranzactia bancara din extras cu factura ?
Ce ma nelamureste pe mine la acest subiect e faptul ca eu trimit prin curier si cu ramburs, iar firma de cureirat cand imi trimite banii in cont cand a a ajuns coletul nu va trece in tranzactie numarul emis de catre mine la factura...
Multumesc pentru eventuale lamuriri