Buna ziua, am un cabinet de psihologie, neplatitoare de TVA, activez online, inclusiv cu clienti din strainatate, printr-o platforma de psihologie (Hedepy) si am cateva intrebari legate de TVA
1.din moment ce prestez servicii in domeniul sanatatii, mi se aplica si mie plafonul tva de 300000 lei?
2.Venitul brut sau net se ia in considerare? Unde in contapp pot sa verific sa vad adaca am trecut peste plafon?
3.Eu platesc tva intracomunitar pentru serviciile ce mi le presteaza platforma hedepy prin care fac sedintele cu clietnii. Astfel, chiar daca eu trec facturile pentru clientii de acolo (pe baza facturilor emise de catre platforma) cu suma intraga in contabilitate,eu doar o parte primesc din ele (in valuta HUF) si platforma decide sumele nu eu. Astfel daca depasesc plafonul tva, eu nu pot sa trec pe factura tva pentru ca nu eu fac sumele si nu mie mi le platesc (plus e in alta valuta, nu ron). Platforma include tva-ul serviciilor lor in sumele sedintelor (ca e taxare inversa). Se iau in calcul pentru plafon si aceste servicii pentru care platesc tva intracomunitar? Daca da, cum sa fac facturile? Daca nu, cum calculez ce suma intra si ce nu?
4.Daca intrec plafonul tva, trebuie sa refac fiecare factura din anul acesta ca sa includa tva-ul si sa cer la fiecare client in parte sa imi plateasca retroactiv suma totala a tutror tva-urilor din sedintele lor?
Multumesc.