Constantin
Buna ziua,
Va ramân recunoscătoare dacă mă luminați și pe mine în speța pe care o prezint în cele ce urmează. Sunt persoana fizica, pensionara si in anul 2025 am plublicat, independent, două cărți. Pentru vânzarea acestora le-am listat pe o librarie online iar veniturile obtinute le-am declarat prin declaratia unica si am platit si impozitul pe venit aferent pentru proprietate intelectuală. Dreptul de autor il detin eu nu editura sau altcineva.
Acum, am decis sa creez un siteweb de autor independent, personal, unde sa îmi prezint lucrarile mele dar si sa le pun la vânzare printr-un link de plată stripe sau transfer bancar.
Intrebarea mea este sunt in legalitate vânzând aceste cărti de pe acest site și declarând, ulterior, veniturile prin declaratia unică? Sunt nevoita in acest caz, pe site-ul meu, sa eliberez factura in momentul in care s-ar vinte o carte? Pot eu ca persoana fizica prin acest site sa eliberez factura? Factura de pe acest site ar trebui sa fie legat de ANAF prin e-factura? Sau... trebuie să mă înregistrez ca PFI sau PFA pentru a avea pe acest site posibilitatea de a-mi vinde lucrarile din proprietate intelectuală?
Vă rog să îmi oferiți o sugestie in acest sens.
Vă multumesc