Buna
Am obținut venituri din Google AdSense între iulie și decembrie 2024, iar acum trebuie să depun declarația unică. Inițial, am vrut să deschid o firmă sau un PFA pentru a încasa aceste venituri, însă nu am putut face acest lucru din cauza faptului că aveam o firmă veche suspendată, ceea ce apărea în cazierul fiscal și îmi bloca posibilitatea de a înființa altă firmă sau PFA la acel moment.
În ianuarie 2025, după tot procesul de reactivare firma si stergere fapta din cazierul fiscal (proces inceput in oct 2024), am reușit să înființez o firmă, iar începând cu februarie 2025 toate veniturile AdSense sunt deja declarate pe firmă.
Pentru veniturile din 2024, mă gândesc să le declar ca venituri din „alte surse”, diferenta de impozite fiind dubla (trebuie si CAS plus CASS dublu) fata de "venituri din activitati independente". Veniturile au fost dintr-un site cu caracter experimental care din fericire a avut rezultate bune.
Credeți că această abordare este justificată în cazul unui eventual control ANAF? A mai avut cineva o situație similară?
Mentionez ca suma este considerabila 200.000 lei si posibil sa atraga atentia ANAF
Am mai avut un venit de 11.000 lei din profitshare retinut la sursa. Trebuie si acesta declarat?
Multumesc