Bună ziua,
Se poate regla soldul inițial al anului în Jurnalul de casă/bancă?
Se poate adăuga un sold inițial, sau se poate modifica.
Se creează o încasare la categoria fiscală de "Încasări din transferuri și aporturi" la încasări diverse
Daca vrem sa adaugam la sold initial valoarea pe care deja o avem in cont printr-o incasare diversa, ce tercem la tipul si numarul documentului? Este totusi o incasare fictiva deoarece banii aceia deja exista in cont. Anul trecut mi-am transferat toti banii intr-un cont personal in 31 decembrie si i-am transferat inapoi la inceputul anului. Dar acum nu i-am mai transferat.
In ContApp o sa rezolvam noi asta automat, ca aport initial, doar pentru soldul din banca de la sfarsitul anului.
Dar pentru soldul inițial din casă cum se procedează ?
Crystyne La casa nu exista sold initial la partida simpla. Se constituie la inceputul anului din retrageri din contul bancar sau din vanzari incasate in numerar.
Bună ziua. În cazul în care la finalul anului trecut am avut în casă 5000 de lei, nu pot să-i trec pe anul viitor ca și transfer? Întreb pentru că am realizat plăți din acești bani la începutul anului curent. Se pot include în contabilitate aceste cheltuieli plătite din casă (sume provenite prin retragere bani de pe card anul precut)?
Buna ziua!
Da, puteti prelua ca sold initial la inceputul anului. A doua intrebare nu o inteleg, la ce sume va referiti?
Vă rog să detaliați cum se poate prelua în contapp soldul de anul trecut, atât cel din bancă, cât și cel din casierie... Mulțumesc
In cazul in care doriți sa preluați în RJIP soldul de la 31 decembrie, a extrasului de bancă sau a registrului de casă, procedați în felul următor: