Istoria unei idei și a unui antreprenor

„Totul a început în 2010. A fost un pas firesc după mulți ani de corporații, bănci, fiscalitate și contabilitate. Atunci am decis că este momentul să pun tot ceea ce știu într-o idee, și împreună cu câțiva oameni de nădejde, să fac ceva prin care să ajut antreprenorii, căci am văzut cât de greu este pentru antreprenori să mențină privirea peste linia orizontului, cu siguranță, încredere și fără teama că ceva – de care nici nu au habar! – ar putea fi în neregulă.

Trebuia doar să aleg din lunga listă de provocări și probleme cu care se confruntă antreprenoriatul în România. Și având în vedere pregătirea mea – terminasem cu ceva vreme în urmă Facultatea de Contabilitate și Informatică de Gestiune în cadrul ASE București – răspunsul a venit firesc și oarecum redundant … contabilitate și fiscalitate. Pentru mine, direcția asta însemna protecție, siguranță, premiza nui viitor al afacerii.

Am ales să încep prin a pune cap-la-cap informația pentru Ghidul PFA – de decizia antreprenorului de a-și organiza activitatea într-o formă anume, până la a o manageria în toate aspectele ei fiscal-contabile, fie independent în formula DIY, fie împreună cu contabilul său. Așa a apărut în 2010 Ghidul PFA și websiteul www.contapp.ro. Apoi am creat Ghidul pentru completarea Declarației Unice – ca răspuns la nevoia punctuală a antreprenorilor de a depune acest important document anual într-o formă corectă. Nimeni nu își poate permite să greșească în relația cu Statul, nemilos, neiertător, punitiv.

Apoi, au urmat peste 10 ani de diverse experiențe. Toate utile, nu toate ușoare! Am învățat mult de la cei pe care i-am ajutat cu expertiza noastră și cu Ghidurile. Din noianul de lucrul pe care le-am învățat, a reieșit unul la suprafață, care a constituit o provocare și o oportunitate: faptul că un antreprenor informat are nevoie în egală măsură de instrumente inteligente pentru a manageria eficient toate aspectele care țin de fiscalitatea și contabilitatea activității sale. Nu era îndeajuns doar să fie informat! Trebuia să fie și dotat corespunzător cu instrumentele inteligente.

La noi, această nevoie s-a tradus în echipa de experți fiscal-contabili care le răspundeau antreprenorilor la întrebări, oferindu-le consultanță și servicii contabile specifice, articole prin care explicam legislația la zi pe înțelesul antreprenorilor și ofeream exemple practice, precum și platforma de contabilitate online în partidă simplă, cu modulul său de facturare [gratuit și nelimitat pentru toți antreprenorii] și suportul aferent.

Așa a apărut programul ContApp de contabilitate și facturare. Și-am încălecat pe-o șa și am ajuns cu povestea la zi, în anul de grație 2022. Pentru continuarea poveștii, fiți alături de noi și vom face echipă bună mult timp de acum înainte!

Credem în antreprenoriat și în forța transformatoare a ideilor bune, de aceea ne implicăm și suntem aici oricând aveți nevoie de noi!”

Constantin Cozma, fondator Ghiduri PFA și ContApp.

Am mers la sigur cu echipa ContApp

Constantin Cozma, fondator Ghiduri PFA și ContApp

Peste 12 ani de antreprenoriat și expertiză fiscal-contabilă.

Economist, absolvent al Facultății de Contabilitate și Informatică de Gestiune în cadrul ASE București. Din 2010 oferă consultanță contabilă și fiscală antreprenorilor persoane fizice care desfășoară activități economice, indiferent de forma lor de organizare.

Este partener într-un grup de firme care au ca obiect de activitate consultanța de afaceri și financiar-contabilă; și la rândul său, este titularul unei Întreprinderi Individuale.

Și-a început cariera în mediul corporatist și apoi a mers mai departe, alegând calea mai puțin bătătorită a antreprenoriatului. Are un fler deosebit pentru cifre, impletit cu capacitatea de a aduce ideile la viață și a le dezvolta, și crede cu putere în datoria oricărei afaceri, mici sau mari, de a oferi ceva valoros clienților săi.

“Contabilitatea în partidă simplă este o activitate de nișă, cu multiple necunoscute și schimbări frecvente de legislație, pe care antreprenorul poate să i-o delege unui contabil cu sau fără ajutorul ContApp, sau să o țină singur, DIY, simplu și eficient, cu ajutorul unui program inteligent de contabilitate.

Indiferent ce cale alegi, aplicația ContApp, împreună cu Ghidurile PFA, revoluționează managementul fiscal-contabil, prin standardizarea fiscală fără precedent, al cărui rezultat este un exercițiu fiscal-contabil clar și precis ca un ceas elvețian, fără erori, fără griji și fără surprize, indiferent de gradul de rigurozitate al controlului fiscal.

Pot spune că businessul meu este siguranța și liniștea antreprenorului, căci acesta este beneficiul suprem al lucrului în echipă cu ContApp – fie că apelezi la noi pentru programul de contabilitate, fie că ai nevoie de un contabil cu experiență și o program eficient de contabilitate, fie că ai o Declarație de depus, fie că vrei doar să înveți tot ceea ce trebuie să știi pentru a fi corect informat și în măsură să manageriezi d.p.d.v. fiscal-contabil afacerea ta.

Astfel, este vorba de mult mai mult decât de a ține contabilitatea, este vorba despre planurile și perspectivele tale, despre cum le poți aduce la viață cu success! De la această idee am pornit, acum mai bine de 12 ani, proiectul Ghidurilor PFA, care a evoluat în platforma ContApp de management fiscal-contabil, care oferă noi instrumente, atât de utile pentru cei puși pe treabă.”

Deci … să trecem la treabă!”